• WebSite adaptat pentru rezolutie Wide Screan 16:9 *downloadfullpc.wgz.ro*


 

The Dark Knight(2008)Descriere film:

O urmare a hitului de acţiune Batman Begins, Cavalerul negru îi reuneşte pe regizorul Christopher Nolan şi pe starul Christian Bale, care reia în această nouă peliculă rolul lui Bruce Wayne/Batman.

Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon şi a hotărâtului procuror districtual, Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o strârpi definitiv. Iniţial, triumviratul se dovedeşte a fi eficient, dar în curând cei trei devin ţinta unui geniu al răului, cunoscut sub numele de Joker, care aruncă oraşul în anarhie, forţându-l pe Cavalerul negru să încalce fragila graniţă dintre erou şi răzbunător.

Heath Ledger (Brokeback Mountain), nominalizat la premiul Academiei, îl întruchipează pe arhetipul răului, The Joker, iar Aaron Eckhart îl interpretează pe procurorul Harvey Dent. Maggie Gyllenhaal se alatură şi ea distribuţiei în rolul lui Rachel Dawes. În Cavalerul negru revin mulţi actori din Batman Begins, cum ar fi Gary Oldman, în rolul locotenentului Jim Gordon; Michael Caine, câştigătorul premiului Oscar (The Cider House Rules) în rolul lui Alfred, şi premiatul cu Oscar, Morgan Freeman (Million Dollar Baby) în rolul lui Lucius Fox.

Warner Bros. Pictures prezintă, în asociere cu Legendary Pictures, o producţie Syncopy, filmul lui Christopher Nolan, Cavalerul negru. Nolan a regizat filmul după un scenariu de Jonathan Nolan şi Christopher Nolan şi o povestire de Christopher Nolan & David S. Goyer. Charles Roven, Emma Thomas şi Christopher Nolan sunt producătorii, iar Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy şi Thomas Tull sunt producătorii executivi. Cavalerul negru este inspirat din personajele benzilor desenate publicate de DC Comics. Batman a fost iniţial creat de Bob Kane.

Echipa de creaţie din spatele camerei de filmat include: un dublu-nominalizat la premiul Oscar pentru imagine Wally Pfister (The Prestige, Batman Begins), scenograful nominalizat la Oscar, Nathan Crowley (The Prestige), monteurul nominalizat la Oscar, Lee Smith (Master and Commander: The Far Side of the World) şi designerul de costume, premiat cu Oscar, Lindy Hemming (Topsy-Turvy). Muzica a fost realizată de Hans Zimmer (The Lion King, Gladiator), câştigător şi multiplu nominalizat la premiului Oscar şi de James Newton Howard (Michael Clayton, The Fugitive), de şapte ori nominalizat la Oscar, care a participat şi la realizarea filmului Batman Begins.

Şase secvenţe din Cavalerul negru au fost filmate cu camere IMAX®, inclusiv primele şase minute ale filmului. Aceasta marchează începutul folosirii parţiale a camerelor IMAX în filme artistice majore, ceea ce reprezintă o integrare revoluţionară a celor două formate de film. IMAX Experience® va părea în IMAX DMR (letterbox), în timp ce scenele filmate cu camere IMAX pe film de 15/70mm se pot mări pe verticală pentru a ocupa întreg ecranul IMAX, care poate deveni gigantic (dimensiunea a opt etaje), pentru a da o senzaţie neobişnuită spectatorilor de film
Trailer


Vizionare film!!!

Comentarii si nota

Creat 09.04.2010 11:43:12 | Ultima modificare 09.04.2010 11:43:16