• WebSite adaptat pentru rezolutie Wide Screan 16:9 *downloadfullpc.wgz.ro*


 

Edward Scissorhands(1990)


Descriere film:

Un film clasic al maestrului Tim Burton. Edward Scissorhands e un basm suburban amplasat intr-un decor incredibil de fantezist.

Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamna care vinde din usa in usa produse cosmetice, descopera un experiment pe jumatate terminat – un om-monstru pe nume Edward (Johnny Depp)— al unui savant nebun (magic interpretat de Vincent Price) care traieste intr-un castel abandonat din vecinatate. Savantul a murit inainte de a-i inlocui bratele-forfece ale timidului barbat cu maini adevarate. Atunci cand Peg incearca sa-l aduca pe Edward in lumea ei suburbana, pentru a locui alaturi de sceptica ei familie (sotul Alan Arkin si fiica Winona Ryder) si vecinii barfitori, mainile sale aparent periculoase – si totusi capabile de a crea lucruri de o frumusete incredibila - dau nastere unor situatii stranii, amuzante si profund emotionante. Edward sculpteaza sublim in tufisuri si e un frizer avangardist. Curand insa, meschinaria si rautatea lumii proviniciale americane incep sa-i faca probleme suavei creaturi.

Edward Scissorhands, o pelicula superba, excentrica si obsedanta a maestrului american al fantasticului, e o poveste despre toleranta, diversitate si creativitate, dar si despre anevoioasa maturizare a unui tanar (tanarul in cauza, e, binenteles, un monstru). Edward trebuie sa-si gaseasca locul nu numai in lumea ironica si suprarealista a micii comunitati in care locuieste, dar si in lumea larga.

Pelicula a fost filmata intr-un orasel din Florida, unde 44 din cele 50 de case din arie au fost vopsite in culori pastel (roz, verde, albastru si galben) pentru a conferi suburbiei un look atemporal, clasic. In curti au fost adaugate statui-tufis gigantice din sarma ghimpata si incadraturi de metal cu verdeata artificiala in forma de animal, ca exemple ale muncii lui Edward. Criticii au fost de parere ca inadaptatul personaj principal e o reflexie a felului in care regizorul Tim Burton se vede pe el insusi.

Rolul inventatorului a fost ultimul pentru actorul Vincent Price, idolul lui Burton; acesta a murit de cancer in 1993 la varsta de 82 de ani.
Trailer

Vizionare film!!!

Comentarii si nota

Creat 05.04.2010 11:16:39 | Ultima modificare 05.04.2010 11:16:44